Povești și poezii

Cărți cu Ema și Eric – aventurile Pofticioșilor

Cărți cu Ema și Eric – aventurile Pofticioșilor
5/5 - (1 vote)

Colecția de cărți cu Ema și Eric ca personaje principale conține unele din cele mai apreciate cărți pentru copii. Copii și părinți deopotrivă se distrează citind împreună aventurile celor doi frați. Colecția este scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută de pe blogul printesaurbana și ilustrată de Lavinia Trifan.

Familia Pofticioșilor este formată din părinți și 2 copii: o fetiță pe nume Ema și fratele ei mai mic, Eric. Ei trăiesc într-un oraș mare, alături de pisicuța Ciocolata și un acvariu de pești colorați. Pofticioșii trec printr-o mulțime de aventuri obișnuite pentru familiile cu copii. De exemplu: emoțiile de la începutul grădiniței, renunțarea la scutec sau suzetă, frica de necunoscut, ajungând până la școală și discuții despre regulile de bună purtare sau emoții.reduceri playhut

Modul în care sunt scrise poveștile este unul amuzant pentru cititorii de toate vârstele. Copiii sunt atrași de frumusețea și naturalețea desenelor din carte și de felul caraghios în care vorbește Eric. În majoritatea cărților din serie, el este mic și încă nu reușește să pronunțe corect unele sunete sau nu cunoaște diverse cuvinte. Așa că hohotele de râs sunt garantate atunci când citim despre ”austronamete” (astronaut) sau ”bune manivele” (bune maniere).

În același timp, poveștile sunt educative pentru copii deoarece ei pot învăța din greșelile Pofticioșilor. Sau pot aplica unele tactici din cărți în viața reală: ce să facă dacă se pierd de părinți sau cum să aștepte în loc să întrerupă o discuție între adulți.

Ce titluri conține colecția de cărți cu Ema și Eric?

Te-Iubesc-Orice-Ai-Face

Colecția cu Ema și Eric începe, așa cum este și în viața reală, cu povești de când în familia Pofticioșilor este doar un copil, Ema, în cartea ”Te iubesc orice ai face”. Apoi, în cartea ”Împreună, soluții de joacă și iubire la probleme mari și mici” facem cunoștință cu Eric și situațiile care apar când în familie apare un bebeluș, iar surioara mai mare începe grădinița.

Vacanța pofticioșilor” ne plimbă prin Grecia și Olanda și abordează teme cum ar fi mersul cu avionul sau teama de apă la mare, dar și prieteniile care se leagă între copii în vacanțe. Și ce Pofticioși ar fi fără o carte de bucate? ”Mami, e gata?” este o adevărată sursă de inspirație în bucătărie. Ema și Eric pregătesc rețete simple, delicioase și sănătoase împreună cu părinții lor.

Vine și Crăciunul în familia Pofticioșilor. În cartea ”Cuminte de Crăciun” descoperim ce idei năstrușnice le vin celor doi frați în Ajunul Crăciunului și ce cadouri primesc de la Moș Crăciun.

Cand-Ma-Fac-Mare

Când mă fac mare. Ema și Eric explorează meserii și principii de viață” prezintă idei despre meseriile la care visează copiii că le vor avea când vor crește. Copiii învață și despre ecologie și campanii umanitare în această carte.

Ce, cum și de ce simt? Ema și Eric descoperă emoțiile” se adresează copiilor cu vârsta între 3 și 8 ani și vă invită să descoperiți prin ce emoții trec frățiorii.

În cartea ”Te rog, mulțumesc, te iubesc! Ema și Eric învață bunele maniere” copii au mai crescut. Ema este deja la școală, iar Eric vorbește tot mai corect. Copiii încep să discute mai serios, dar la fel de amuzant despre bunele maniere și reguli.

Reduceri la cărți

Voi i-ați cunoscut deja pe cei doi Pofticioși? Care este cartea voastră preferată cu Ema și Eric? Nu uitați că puteți folosi codul POVESTI pentru o reducere de 7% la cărți în magazinul online playhut.ro.